Byggetilladelse

Hvornår skal jeg have en byggetilladelse?

For mange nye byggerier, er det nødvendigt at søge om en byggetilladelse. En sådan tilladelse skal søges hos kommunen – i den skal stå alle de ændringer, der foretages i boligen, hvis de eksempelvis ændres på boligens areal. Skal du lave en udbygning, en lade eller en første sal på din ejendom, skal du have en byggetilladelse, før du må gå i gang med byggeriet. 

Skal du derimod lave mindre, sekundære byggerier, behøver du ikke nødvendigvis en byggetilladelse. Hvis det samlede areal for dine sekundære bygninger er 50 kvadratmeter eller mindre samt at de alle sammen er bygget i korrekt højde, placering og afstand til skel, er det ikke altid nødvendigt med en byggetilladelse. 

Hvis du ikke bygger dine mindre, sekundære bygninger efter regler og lovgivning om eksempelvis afstand til skel, skal du altid søge om byggetilladelse, også selvom det samlede bygningsareal for dine mindre, sekundære bygninger ikke overskrider de 50 kvadratmeter. 

Hos Bjørn Christiansen Landinspektører ved vi alt om byggeretten og processen ifm. opførelse af nye bygninger. Kontakt os gerne, hvis du har brug for, at en af vores dygtige landmålere eller landinspektører skal måle op på din matrikel, eller hvis du har brug for en hjælp ifm. ansøgning om byggetilladelse. Du behøver ikke at bekymre dig om, hvor man søger byggetilladelse – det har vi styr på.

Hjælp til byggetilladelse