Afstand til skel

Hvor tæt må jeg bygge på skellet?

Er du i tvivl om placeringen af dit skel, og hvor tæt du må bygge på skellet? Frygt ikke – hos Bjørn Christiansen Landinspektører har vi den viden, du kan drage nytte af, når det kommer til afstand til skel, hvis du skal opføre nyt byggeri. Vi står altid klar til at rådgive dig om dine muligheder, og vi sikrer, at du overholder den gældende lovgivning.

Som tommelfingerregel skal der være mindst være 2,5 meter fra bygningen til naboskellet – og det er lige meget, om det er et bolig, drivhus, carport eller redskabsskur. Dog kan du godt få lov til at bygge tættere på skellet end de 2,5 meter ved mindre byggerier. I sådanne tilfælde skal du opfylde en række krav. Du skal blandt andet selv sørge for, at eventuelt regnvand fra taget på dit skur ikke bliver ledt direkte om til din nabo – det SKAL afledes på din egen matrikel. Derudover må byggeriet ikke være mere end 12 meter langt, hvis du vil bygge tættere end 2,5 meter på skellet.

Hos Bjørn Christiansen Landinspektører har vi fuldstændig styr på reglerne i forhold til, hvor tæt man må bygge beboelse, drivhuse, skure osv. på et skel. Kontakt os for rådgivning og opmåling vedrørende afstand til skel.

Hvor tæt må man bygge på skel?